БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Публикувано от Новини 168.bg на април - 15 - 2016

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Обичайният срок за това е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок в случаите, когато предстоят по-дълги празнични периоди.

По този начин клиентите могат да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 18-и април до 2-и май.

За празничните дни по повод Великден превозвачът предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

За определени влакове клиентите могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони.

По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за шестнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно; Горна Оряховица – София и обратно.

- бързите влакове по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно;

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Article source: http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/4ef7d298/sc/27/l/0L0Sdnes0Bbg0Cstranata0C20A160C0A40C150Cbdj0Eprodava0Eot0Eponedelnik0Ebileti0Eza0Evelikden0B299576/story01.htm

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина