Заводите на Bridgestone, Honda и Sony спират работа след трусовете

Публикувано от Новини 168.bg на април - 15 - 2016

Редица големи компании, сред които Bridgestone, Honda и Sony, решиха днес да спрат производството в заводите си в югозападната част на Япония, където многобройни земни трудове причиниха смъртта на деветима души и значителни материални щети, предаде Франс прес.

В префектура Кумамото на остров Кюшу, който стана сцена на силни земетресения през изминалата нощ, се намират множество производствени единици.

Автомобилната група Toyota не е засегната, но конкурентната Honda е била принудена да затвори завода си за сглобяване на мотоциклети, за да направи оценка на щетите, посочи говорител пред АФП.

Агенция ТАСС обаче съобщава, че и Toyota е спряла временно производството в три завода.

Гигантът в електрониката Sony, който произвежда полупроводници в района, също преустанови дейност, „макар последиците да не изглеждат значителни“.

Един от водещите производители на автомобилни гуми в света Bridgestone взе същите мерки, за да започне проверки, но предварително щетите са минимални, според говорител.

И Mitsubishi Electric спря да сглобява монитори с течни кристали (LCD), посочва ТАСС.

Енергийният оператор Kushu Electric Power даде уверения, че не е констатирана никаква аномалия в АЕЦ „Сендай“, където са единствените два действащи реактора в Япония, допълва АФП.
 

/БТА/

Article source: http://dnes.bg.feedsportal.com/c/33162/f/539029/s/4ef57390/sc/23/l/0L0Sdnes0Bbg0Cbusiness0C20A160C0A40C150Czavodite0Ena0Ebridgestone0Ehonda0Ei0Esony0Espirat0Erabota0Esled0Etrusovete0B299490A/story01.htm

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина