Избори 2011 – Ден за Размисъл

Публикувано от Новини 168.bg на октомври - 21 - 2011

Днес е ден за размисъл. В такъв ден всеки трябва да се отърси от емоциите на предизборната битка и партийните си пристрастия. В такъв ден всеки трябва да се замисли доволен ли е от живота който води и дали иска нещо да се промени. В такъв ден всеки трябва да прецени това ли е страната в която иска да живеят децата му или тя трябва да се промени.
За съжаление статистиката сочи че едва 19% от българите смятат че България е добро място за живот, ако вие сте сред тези щастливци може спокойно да отидете и да гласувате за управляващата партия ГЕРБ, но ако сте от останалите 81% преди да го направите помислете дали това ще донесе очакваната от вас промяна.
Помислете показното рязане на лентички за пред камерите подобри ли с нещо вашият живот.
Помислете двадесетината километра нова магистрала подобри ли стандарта ви.
Помислете похарчените четирите милиарда от Фискалният резерв задвижиха ли икономиката и къде всъщност потънаха.
Помислете как стана така че парите събирани във фискалният резерв в продължение на 12 години бяха набързо профукани само за 2 години
Помислете защо министър Дянков излъга че се отлага въвеждането на новите касови апарати с 1 година а всъщност го отложиха само няколко месеца за да не им се отрази на изборите.
Помислете как ще се отрази на безработицата фалирането на десетки хиляди малки фирми които няма да могат да си позволят да си купят нови касови апарати.
Помислете как така става че на всеки две-три години се получава нова наредбичка за смяна на касовите апарати, която облагодетелства десетина фирми с няколко стотин милиона.
Помислете може ли новият президент да бъде коректив на управлението когато партията която го е издигнала го накара на сила да се кандидатира и той не намери сила да и откаже.
Помислете си не ви ли е омръзнало президента да забравя че е президент на всички българи защото изпълнява партийни поръчки.
Помислете си искате ли за президент човек който никой не го познава в Европа и е толкова мекушав че едва ли може да отстоява националните интереси.
Когато си отговорите на всички тези въпроси със сигурност ще направите правилният избор.
Гласувайте в неделя със разума си и да се надяваме че ще направим правилният избор. Да изберем президент който да е – Гласът на Хората а не на партийните централи.

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина