КАСОВИ АПАРАТИ – Реклама до Дупка

Публикувано от Новини 168.bg на юли - 3 - 2011

Две седмици след като министър Дянков бе принуден да отложи въвеждането на новите касови апарати на първо време с една година, а догодина вероятно и за постоянно фирмите продължават да излъчват старите си реклами.
Това нямаше да е проблем, ако в тях не се твърдеше че до крайният срок за въвеждането на новите касови апарати не остават едва ли не броени дни. С което умишлено заблуждават потребителите, че непременно трябва да си купят нови касови апарати.
Ако бяхме нормална държава до сега трябваше да са се задействали поне няколко комисии които да са им нацепили такива глоби, че друг път дори и да не си помислят да излъчват подвеждащи и откровено неверни реклами. А всъщност ако бяхме нормална държава въобще нямаше да се стигне до тук, защото в нормалните държави никой нямаше да си и помисли да прокара толкова очевадна лобистка наредба, а ако по някаква случайност това се беше случило вече трябваше да сме свидетели на една торба оставки от заместник министър нагоре.

Прочетете и останалите статии на тема КАСОВИ АПАРАТИ и ако искате да подкрепяте нашата кауза за тотална отмяна на наредбата за новите касови апарати може да го направите на специално създадената за целта Фейсбук страница БОЙКОТ НА НОВИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ

11 коментара to “КАСОВИ АПАРАТИ – Реклама до Дупка”

 1. Georgi казва:

  Как може да сте толкова субективни, просто думи нямам. И освен, че говорите целенасочено и субективизирате информацията даже и това, което пишете е грешно. Ако още не сте разбрали свързването на касовите апарати с НАП беше отложено с 6 месеца – до 31.03.2012г. и освен това няма абсолютно никакъв шанс да бъде отменена наредбата, тъй като от почти една година на всички производители на касови апарати е ЗАБРАНЕНО да произвеждат от старите фискални устройства. Така ако искате да информирате читателите си и да им излагате вярна информация първо се запознайте с нещата преди да пишете разни „аргументирани“ и емоционални коментари по теми, които са важни за всички български граждани!!!

  Поздрави,
  Жоро

 2. Georgi казва:

  Дори има одобряване на коментарите, за да може такива като моя вероятно да бъдат изтрити преди да прочетени!

 3. Новини 168.bg казва:

  Коментарите се модерират заради огромните количества СПАМ който се излива в сайтовете, както може да се убеди автора на горният коментар качествените изказвания по темата никога не се модерират.
  А относно това че не се произвеждат стари касови апарати мисля, че и без това има достатъчно застояли на склад а и новите изпълняват същата функция просто няма да бъдат свързани с НАП.
  А относно срока по думите на министъра отлагането е с една година, ако това не е така няма да се учудим, защото промяната на позицията му е редовна практика която особено „подпомага“ бизнес климата в България.

 4. Georgi казва:

  Здравейте,
  благодаря Ви за бързия отговор. Понеже съм абониран в GOOGLE за новини по ключова дума „касови апарати“ и прочетох няколко новини във Вашия сайт. Искам да се извиня ако съм Ви засегнал с нещо, просто чета доста голям обем от информация всеки ден и постоянно срещам не новини, а мнения, при това крайно мотивирани от собствената преценка на човека (не визирам Вашия сайт), което много изкривява информацията. Ако това са блогове всичко би било ОК, но нали идеята е да се пишат новини, които пресъздават и предават достоверно и обективно информацията на читателите.
  А относно свързването на касовите апарати към НАП – с брой 48 на Държавен вестник се обнародват последните изменения и допълнения на Наредба Н-18, както следва:

  Преходни и заключителни разпоредби

  § 28. Лицата по чл. 3, ал. 2 привеждат дейността си в съответствие с изискванията на тази наредба в срок до 31 март 2012 г.

  Поздрави,
  Жоро

  П.С. А за свързването на касовите апарати мога да кажа, че само ние като народ сме си виновни с всички тези превъртания и триения на фискални памети на края на месеца. Просто нашето мислене е такова, ако е възможно да излъжем, измамим и прецакаме системата. Затова е такива мерки според мен са крайно наложителни. Защо в Белгия не използват касови апарати, във Великобритания ги ползват общо взето, за да могат собствениците да следят касиерите си и т.н. Просто мисленето там е друго.

  А относно правителството мисля, че най-голямата им грешка е точно това, че често променят решенията си. След като едно нещо е казано и наредба е приета и обявена – точка и това е. Както и за всички други решения.

  Поздрави и пожелания за успешен ден,
  Жоро

 5. Новини 168.bg казва:

  Жоро – цитираният от теб член касае съвсем различни неща и няма нищо общо със срока на отлагането на касовите апарати.
  Това което вероятно имаш в предвид е в чл.59 от което следва че явно министър Дянков за пореден път излъга хората че отлагането е 1 година, а всъщност става въпрос за половин година и то само за фирмите по ДДС.
  Което за пореден път потвърждава тезата че причината за отлагането са предстоящите избори 2011

 6. Georgi казва:

  Отговарям само на първото изречение. Пращам Ви линk към сайта на БАДФУ (Българска асоциация на дилърите на фискални устройства), какъвто съм и аз. Това, което съм написал е цитат от изменението и допълнението на Наредба Н-18, публикувано в Държавен вестник бр.48.

  http://badfu.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-48-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-h-18

  Поздрави,
  Жоро

 7. Новини 168.bg казва:

  Жоро и в посоченият от теб линк е видно че цитираният от теб в предишният пост § 28 се отнася за други неща.

 8. Georgi казва:

  Грешката е моя да, става въпрос за член 33:

  „2. Регистрираните по ЗДДС лица, непопа­дащи в т. 1:
  а) които извършват търговия на дребно с ле­карствени продукти в аптеки и дрогерии съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина – в срок до 31 август 2011 г.;
  б) търговците на зърно, регистрирани по Закона за съхранение и търговия със зърно – в срок до 30 ноември 2011 г.;
  в) всички останали – в срок до 31 март 2012 г.;“.

  Извинявам, се за допуснатата грешка!

  Поздрави,
  Жоро

 9. Стефан казва:

  Интересна дискусия сте заформили, но в крайна сметка поне новия официален срок е цитиран ясно и точно от колегата – браво, за което, защото иначе от статията човек може да остане с още по объркана представа за сроковете и задълженията си отколкото от думите на Министъра.
  Искам да добавя и реплика на предходен отговор на редакцията – „А относно това че не се произвеждат стари касови апарати мисля, че и без това има достатъчно застояли на склад а и новите изпълняват същата функция просто няма да бъдат свързани с НАП.“ – това не е вярно защото: първо – няма застояли апарати на склад, защото основните производители произвеждат месец за месец и почти всеки месец се оказва, че трябва да изчакаш да излезе нова партида, за да можеш да продаваш – това е от години и го твърдя от личен опит, защото и аз самия не се запасявам с апарати, както правят колегите от провинцията, заради по-сложните доставки; второ – новите касови апарати не могат да работят без работещ терминал за връзка с НАП, това е заложено в програмите им и така са озаконени, т.е. дори и на някой да му хрумне напълно да отмени връзката с НАП, това ще наложи или новопреозаконяване с промяна на софтуера (firmware) на апаратите или до връщането в производство на старите модели, много от които са морално остарели от години.
  В заключение никой няма да има полза от това, само търговците ще могат да се върнат към старите практики за укриване на оборот след издаване на касова бележка, което сега им разрешиха за летния сезон с настоящото отлагане на връзката с НАП.

 10. Диян казва:

  Хе точно на касовите ли апарати трябва да се прави бойкот ? Хайде пък и аз като анонимен да зема да си спретна една група глъмпери за да си направим бойкот на закона за ДДС и на сичките социални, здравни и пенсионни разпоредби дето ни харчат личните* средства придобити с ненормални надценки на некачествената стока която произвеждаме (и) или продаваме. Да не се води никаква отчетност и да не се плаща нищо на държавата май най-добре ще трява да се документира това с една конституция в която да пише че който носи най-голям патлак той командва.
  А всъщност ако бяхме нормална държава въобще нямаше да се стигне до тук, защото в нормалните държави никой нямаше да си и помисли да не си плаща данъците да не си осигури работния персонал (да не смаже и почисти инструмента който му изкарва хляба), и ако държавата ни наистина иска да стане нормална* трябва да спре да слуша четвъртата* власт която иска да и пробута своята некачествена стока, а ще прочете, помисли и спазва правилата наложени и от по-предните три власти а ако ги смята нещо за неправилни си има начин по който те да се променят, но не фейсбука е мястото.
  Поздрави от данъкоплащащия сервизен техник на любимите Ви апарати от 20 век.

 11. Диян казва:

  Еее че забравих тази снимка зачерканатата дали е сложена отгоре съвсем целанасочено или е просто избрана от най-шарените. Защото ако ми се хареса Вашето лого май няма да Ви звучи добре да го накича с разни украски по мойте сайтове ;) Защото ако бяхме нормална държава сега вече щеше да има цял куп заповеди за съкращения и други дела за ползване на чужди права.

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

 • Анкети

  • Не са налични анкети.
 • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина