През лятото ще има 5 тапи по пътя към морето

Публикувано от Новини 168.bg на април - 15 - 2016

Пет тапи ще мъчат желаещите да почиват през лятото по родното Черноморие. Причината са ремонти, които стартират по магистралите и пътните артерии, водещи към курортите, и ще мъчат със задръствания пътуващите.

Това стана ясно при представянето на планираните ремонти тази година от министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ ( АПИ) инж. Лазар Лазаров, пише „Монитор“.

По магистрала „Хемус“ пътуването ще е затруднено в три участъка – при тунелите Витиня и Ечемишка, както и на виадукт Елешница.

Другият аутобан „Тракия“ ще е с две тапи – при моста на р. Стряма и при пътя за Карлово.

„Ако искаме ремонти, трябва да има търпение“, коментира министър Павлова. Планира се отсечките, който ще се затварят за обновяване, да са с дължина около 1 км, за да няма дълги преходи. Освен това се предвижда през август, когато трафикът е най-голям, работите по пътищата да са възможно най-малко.

Ремонтите ще започнат след 10 май заради почивните дни, които се събират в началото на месеца. Предвижда се 32 млн. лв. да бъдат вложени в обновяването на тези участъци, като парите се отпускат от бюджета.

Основна част от ремонтната програма ще е насочена за участъци в Северозападна България, обясни Павлова. И уточни, че около 200 км в този район ще бъдат обновени тази година.

Основно ще се работи по трасето между София и Видин, както и по пътя Монтана – Дъбова махала – Лом.

По данни на АПИ около 20 хил. км или 30%, от всички пътища у нас са в лошо състояние, около 27 на сто са в средно състояние, а 40 процента са в добро.


 

Article source: http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/4ef43ec3/sc/1/l/0L0Sdnes0Bbg0Cobshtestvo0C20A160C0A40C150Cprez0Eliatoto0Eshte0Eima0E50Etapi0Epo0Epytia0Ekym0Emoreto0B299458/story01.htm

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина