Размислите на Един Кмет

Публикувано от Новини 168.bg на юни - 12 - 2011

Уважаеми, благодаря за възможността дадена ми от Вас да споделя свои виждания пред по-голяма аудитория относно УПРАВЛЕНИЕТО по принцип. Аз съм в политиката от 1990г. Минал съм през управление на община един мандат, първият демократично избран Кмет и два мандата като общински съветник. След приключването на мандата ми като Кмет се върнах на предишната си работа съгласно закона. Бил съм и кандидат за народен представител. Позволявам си да пиша от позицията на професионалния и управленски опит придобит в трудовата ми кариера.
През тези 20 години се очерта ясно, че едно управление да бъде успешно трябва да се прави от смели, подготвени професионално и без корист хора в различните области на обществено-политическия и икономически живот.
Според моето скромно мнение оформило се по горе описаните причини управлението трябва да се прави от технократи., подготвени теоретически и съответно с богат професионален опит. Теорията и практиката да бъдат ръка за ръка. Не на последно място по върховете трябва личностите да са смели и обаятелни. Да привличат хората. Това си е даденост. Не всеки става за лидер. Това си е природа.
Политическите партии, които номинират своите представители много рядко се съобразяват с тези изисквания по простата причина, че по-учените хора биват изолирани от кариеристите, които по всякакви начини се домогват до власт. Тези хора са с корист, а не да работят за доброто на обществото и държавата си. По тези и ред други причини отговорни длъжности се заемат от неподготвени личности, или както го е казал някой \“ невежество облечено във власт\“ и в крайна сметка резултатът е плачевен за всички нас. Примери не желая да давам. Те са пред всички нас, те се чувстват с нашите сетива. Виждаме ги и слушаме по медии. Единици има, които отговарят на тези изисквания, другото е пълнеж. Машини за гласуване.
Тези няколко реда ги пиша с чувството за отговорност и още повече, че членове на фамилията ми са били политици оставили трайни следи в политическата история на България и дали живота си.
С уважение!!!

2 коментара to “Размислите на Един Кмет”

 1. Александър Колев казва:

  Уважаеми г-не,

  позволете ми да изразя личното си мнение накратко, относно вашия материал по горе!Всичко, което сте написали – звучи много добре!Изключително добре!!!Резултатите обаче какви са???Аз не съм бил в управлението и нито смятам да бъда, може би защото сам казахте,че „от всяка свирка дърво не става“!Не че смятам себе си за лошо дърво,напротив, с 13 годишния си опит по чужбена смятам че мога да бъда много полезен на страната си,базирайки се на моя много голям ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ!Сега, след 13 години, се връщам у дома – в България, надявайки се да си намеря достойната работа!!! Но от близо месечния си престой тук в София, не виждам големи надежди и много ще съжалявам, ако не успее държавата ми да ме задържи по някакъв начин!

  От написаното между редовете си личи, че сте бил достоен Кмет!От такива управители има нужда България!Не се отказвайте!!! Но позволете ми също да ви кажа, че още по-достойно би било да се подпишете с името си, а не да пишете като „анонимен“!Защото, лично аз-бих гласувал за вас!

  С уважение,
  Ал.Колев,Журналист
  e-mail:polyglotkolev@gmail.com

 2. Simeon Mitsev казва:

  Партиите са организирани престъпни групи. Необходима е смяна на системата. Всяка година – референдум, като в Швейцария.

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

 • Анкети

  • Не са налични анкети.
 • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина