Тежък инцидент отложи театрален фестивал в Пловдив

Публикувано от Новини 168.bg на септември - 17 - 2013

Метален корниз падна в сградата на Дома на културата в Пловдив в понеделник и рани трима работници, потвърдиха от кметството пред „Новинар”.

Корнизът е висял над сцената, на него се закачат декорите. По първоначални данни причината е техническа неизправност.

Пострадалите са подготвяли фестивала „Сцена на кръстопът”, който трябваше да започне в понеделник вечерта. Ива Гешева, която е управител на Дома на културата, каза, че двама от работниците са били откарани в болница, направен им е скенер и са били изписани, без сериозни наранявания. Третият дори не е отишъл в болницата, защото е бил в добро състояние.

Гешева, както и от кабинета на зам.-кмета по културата Стефан Стоянов потвърдиха, че две представления ще бъдат отменени. За следващите изразиха надежда, че ще се поставят на пловдивска сцена по предварителен план.

Едното от „падналите” е постановката на Явор Гърдев „Почти представление”, а другото е „Господин Балкански”. И двете са на Младежкия театър „Николай Бинев”. „Нямаме желание да отменяме фестивала. Организацията вече е направена. Все още обаче не може да се каже какво ще се случи”, обясни пред „Новинар” изпълнителният директор на „Сцена на кръстопът” Димитър Малашинов.

Фестивалът ще продължи до 23 септември в камерната зала на Драматичния театър, но все още не е ясно дали въобще ще има постановки в Дома на културата. Там трябва да се играят още две – в сряда и четвъртък.

Сградата, в която се случи инцидентът, известна досега като бившия синдикален дом „Стефан Кираджиев”, преди няколко дни получи акт 16 след дълъг ремонт. Ива Гешева разказа, че фирмата, която го е извършвала, е гръцката „Актор”.

Article source: http://www.novinar.net/news/tezhak-intcident-otlozhi-teatralen-festival-v-plovdiv_NDQwNjsxMTU=.html

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина