Хазяи дават имот под наем само при платени осигуровки

Публикувано от Новини 168.bg на юли - 12 - 2011

Масово хазяи проверяват дали наемателите са с редовни осигуровки, преди да сключат договор с тях. Това съобщи Калоян Богданов, маркетинг мениджър на агенция за недвижими имоти „Адрес”. По думите му по този начин наемодателите се чувстват по-сигурни, че наемателите ще си плащат редовно месечните задължения.

Според експерта в тези случаи, когато хората, на които се отстъпват апартаменти за временно ползване са редовни платци, могат дори да получат и по-нисък наем. Според статистиката на агенцията при около 40 процента от отдадените под наем жилища цената е намалена средно с 50 евро.

В зависимост от квартала наемите в София варират са между 2,70 евро за квадратен метър на жилище в „Надежда” и 5 евро за квадратен метър във „Витоша”.

Броят на сделките с жилищни имоти в страната е нараснал около четири пъти от най-ниските нива през 2009 г., посочиха от агенцията. Основната група клиенти са на възраст между 25 и 35 години, които купуват първото си жилища с помощта на банков кредит.

Все по-голяма популярност сред предпочитаните квартали, получава жк „Люлин”, сочи статистиката за реализираните продажби на компанията.

Най-много от сключените сделки за продажба на апартаменти са в този квартал. Причината е, че в района има метро и придвижването до центъра на столицата е бързо. Освен добрата локация влияние при избора оказвала и сравнително ниската средна цена на жилищата в района – до 50 000 евро.

От компанията отбелязват още, че в квартала вече има и сгради ново строителство, които са предпочитани от по-младите. Най-малък брой сделки за имоти са сключени в кварталите „Зона Б5”, „Толстой” и „Красно село”.

От компанията посочиха още, че по-скъпите жилища се купували основно от Ай Ти специалисти. Те били готови да броят около 100 000 евро за жилище в южните райони на столицата.

По отношение на търсенето най-голям интерес има към ново строителство двустайни жилища в някои от новите квартали на столицата и големите градове. Най-същественото изискване на купувачите продължава да бъде бюджетът, с който разполагат за цялата покупка, като 80-90% от сделките се сключват на най-атрактивните нива за съответния сегмент, посочиха от агенцията.

Article source: http://www.novinar.net/news/haziai-davat-imot-pod-naem-samo-pri-plateni-osigurovki_MzYyNzs2NQ==.html

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина