„Виваком” с най-добро покритие на 3G-мрежата

Публикувано от Новини 168.bg на юли - 12 - 2011

„Виваком” има най-голямо покритие по население на мобилната мрежа както по стандарт UMTS, така и по стандарт GSM, се казва в годишния доклад за 2010 г. на Комисията за регулиране на съобщенията, посочиха от телекома.

Близо 94 процента е 3G-покритието по население на мобилния оператор, сочат данните на регулаторната комисия. За „МобилТел” този показател е 84,87 процента, а за „Глобул” – 88,96 на сто. 3G покритието на „Виваком” по територия е 76,71 процента, а за „Мобилтел” и „Германос” е съответно 55,90 процента и 60,23 на сто. Това потвърждава становището на комисията от май тази година, че мрежата на „Виваком” е най-добрата от трето поколение у нас, отчитат от мобилния оператор.

„Виваком” e едва 18-ият оператор в света, който използва 3G на 900 Мhz, което позволява предлагането на по-добро цялостно покритие, по-добър сигнал в затворени пространства и отдалечени места, както и значително по-добро качество на 3G-мрежата.

От телекома отбелязват, че ще продължат да затвърждават позицията си на безспорен лидер в 3G-услугите, инвестирайки в развитието на мрежата си. Целта е в края на годината покритието й да бъде 98 процента от населението и 87 процента от територията на страната. Скоростта, която ще предлага „Виваком” мрежата, ще се повиши близо 4 пъти.

Проведени са успешни тестове на скорости от 14.4, 21 и 28 Mbps, като в реални условия са достигнати скорости от 24 Mbps на едно място и 19 Mbps при движение с автомобил.

„Виваком” остана единственият телеком, който премахна клаузата за автоматично подновяване на договорите както за новите, така и за старите си клиенти, с което печели много абонати, посочиха от оператора. Също така пусна неограничен мобилен интернет в пакетите си без необходимост от преподписване на договор и осигури най-доброто покритие на 3G мрежа в България.

„Виваком” е сочен за един от най-големите работодатели в България. Само социалните осигуровки, които компанията внася в държавния бюджет, са над 10 млн. лв., като разходите за персонала възлизат на повече от 72 млн. лв. за 2010 г.

Article source: http://www.novinar.net/news/vivakom-s-naj-dobro-pokritie-na-3g-mrezhata-_MzYyNzs3Mw==.html

Добави коментар

БДЖ продава от понеделник билети за Великден

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Великденските празници въвежда „БДЖ – Пътнически превози“ от 18 април, понеделник. [...]

Влак ще свързва Москва и София през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

Влак ще свързва Москва и Черноморието ни през лятото

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие. Те ще пътуват в композицията на влак „Полонез“ от [...]

23-годишната Иглика се отказа от американската мечта. Защо?

Да се завърнеш от САЩ, за да си учител у нас. Иглика e момичето, което загърби американската мечта в името [...]

  • Анкети

    • Не са налични анкети.
  • В информационният портал novini 168 bg може да прочетете последните актуални новини за страната и чужбина